Scantaken uitvoeren

Het Kaspersky-programma beschikt over de standaardtaak Volledige Scan. Tijdens deze taak scant het programma het geheugen, de opstartobjecten en alle interne schijven van de computer op virussen en andere malware.

Een Volledige Scan op de computer uitvoeren

Het Kaspersky-programma beschikt over de standaardtaak Snelle Scan. Tijdens deze taak scant het programma de kritieke gebieden van de computer (geheugen, opstartobjecten en systeemmappen) op virussen en andere malware.

Een Snelle Scan op de computer uitvoeren

Je kunt ook op My Kaspersky een Volledige Scan of Snelle Scan starten. Voor meer informatie over de uitvoering van een computerscan vanaf My Kaspersky raadpleeg je de Help van My Kaspersky.

Je kunt een Volledige Scan of Snelle Scan plannen.

Een scantaak plannen

Je kunt een individueel object (zoals een interne schijf, map, bestand of externe schijf) scannen op virussen en andere malware.

Scan een geselecteerde optie

Wanneer een externe schijf is aangesloten op de computer, kan het Kaspersky-programma automatisch beginnen met het scannen van de schijf, vragen of je de schijf wilt scannen of niets doen. Je kunt een van de opties selecteren in de instellingen van de taak Scannen van externe schijven.

Actie selecteren dat het programma moet uitvoeren bij het aansluiten van een externe schijf op de computer

Je kunt de resultaten van voltooide updatetaken in het venster Rapporten bekijken.

Raadpleeg ook

Scantaken

Anti-Virus voor Bestanden